Ingrediants
2 kg gurkor ( Västerås ) - 4.4 lbs cucumbers
1 kg socker - 2.2 lbs sugar
0,5 dl salt - 1/5 cup salt
1,5 dl 24% ättika - 3/5 cup vinegar (24% vinegar - I'm not sure what this is)
Directions
1. Tvätta gurkorna noga, skiva dem och lägg i en stor skål. (Wash and slice cucumbers. Put them in a large bowl)
2. Strö över socker och salt. Häll i ättikan. (Sprinkle sugar and salt over cucumbers. Add the vinegar)
3. Rör i gurkorna när det börjar att bildas vätska. (Stir the cucumbers)
4. Låt stå ca 2 dygn, häll sedan upp i glasburkar, allt socker och salt ska då vara löst. (Let sit for 2 days. Pour into glass jars. The sugar and salt should be dissolved)
5. Tillsätt gult senapsfrö och ca 2-3 cm stora pepparrotsbitar ( 2 - 4 st i varje burk ) så håller gurkorna sig i ett år om de står svalt. (Add gold mustard seeds and 2-3 cm large horseradish pieces (2-3 pieces in ever jar). The cucumbers will last for 1 year if the kept cool.
No comments:
Post a Comment